Hotline Kami: +6018-277 4914 / +6017-847 8843

info@dazra.my

Soalan Lazim

SOALAN: SEMINAR BORONG.

 

SOALAN 1: DALAM SEMINAR NI NANTI ADA BELAJAR APA?

JAWAPAN: Terima kasih Tuan/Puan kerana berminat untuk menyertai Seminar kami ini J. Untuk dapatkan Tajuk-tajuk topik, Jadual Seminar, Lokasi Seminar  dan info-info yang lain, sila layari website kami di:  www.SeminarBorongChina.com

Jika ada yang kurang jelas, minta whatsapp pada saya semula. Saya akan terangkan pada Tuan / Puan. Terima kasih.

 

SOALAN 2: LEPAS DARI SEMINAR INI ADA SEMINAR TAMBAHAN LAGI KE?

JAWAPAN: Untuk belajar Borong di China tiada lagi kelas/seminar tambahan lagi. Peserta boleh nak join Trip Borong China kami terus atau pon boleh pergi dengan sendiri, sebab ilmu borong di china ini lengkap 100% sudah.

Cuma untuk kelas Online Marketing sahaja yang akan ada kelas susulan. Untuk Online Marketing kami ada tawarankan Pakej Sistem Online dan Kelas Coaching untuk syarikat untuk mengajar staff menjadi team social media yang strategik.

 

SOALAN 3: ADA DISKAUN TAK KALAU SAYA PERGI RAMAI KE SEMINAR ATAU TRIP?

JAWAPAN: Pakej yang kami tawarkan ini memang dah fix price Tuan/Puan. Harga yang kami tawarkan setimpal dengan kualiti dan servis yang kami berikan kepada anda semua.

 

SOALAN 4: KALAU SAYA BAWA BUDAK MASUK KE SEMINAR BOLEH KE?

JAWAPAN: Ya boleh Tuan/Puan. Tiada masalah J Cuma pastikan anak Taun/Puan tidak membuat bising dan menganggu peserta yang lain ketika sedang menimba ilmu. Tiada bayaran untuk kanak-kanak.

 

SOALAN 5: SAYA BERMINAT, MACAM MANA NAK SERTAI ATAU BAYAR?

JAWAPAN: Sila klik di website kami, www.SeminarBorongChina.com dan klik di butang Daftar untuk pembayaran.

=========================================================================================

SOALAN: TRIP BORONG.

                                    

SOALAN 1: BERAPA HARGA TRIP BORONG NI?

JAWAPAN: Terima kasih kerana berminat untuk menyertai Trip Borong China kami J. Untuk dapatkan Harga Pakej Trip, Jadual Trip, Itenary Trip dan info-info yang lain, sila layari website kami di www.TripBorongChina.com

Jika ada yang kurang jelas, minta whatsapp pada saya semula. Saya akan terangkan pada Tuan / Puan J. Terima kasih.

 

SOALAN 2: APA PERBEZAAN PAKEJ RM1799 & RM2999?

JAWAPAN: Yang beza antara pakej tu hanya tiada Tiket Flight sahaja antara pakej tersebut. Dari segi Trip, Servis, Layanan, Jadual Trip dan lain-lain semuanya sama sahaja. Kita akan bergerak bersama-sama dengan peserta pakej RM1799 & RM2999.

Untuk pembelian tiket flight pihak kami akan mengikut harga semasa di website penerbangan. Anda perlu snap gambar passport anda untuk pihak membuat pembelian tiket penerbangan.

 

SOALAN 3: KALAU SAYA BAWA BUDAK, BERAPA HARGA PAKEJ TRIP BORONG NI?

JAWAPAN: Untuk kanak-kanak dibawah umur 6 tahun, kami hanya kenakan RM200.00 untuk pihak kami uruskan visa ke China sahaja. Harga pakej takde caj apa-apa. Dan untuk tiket flight memang kami akan ikut harga semasa di Website AirAsia.

Untuk kanak-kanak yang berumur 7 tahun – 12 tahun kami kena harga 50% dari harga asal.

 

SOALAN 4: FLIGHT APA NAIK NANTI YA,SEWAKTU TRIP?

JAWAPAN: Kami akan menggunakan flight AirAsia dan akan bergerak dari KLIA2 bersama-sama peserta trip kami. J

 

SOALAN 5: BOLEH TAK SAYA NAIK FLIGHT LAIN DAN MASA FLIGHT SAYA BERBEZA DARI TRIP TUAN?

JAWAPAN: Ya boleh Tuan/Puan. Cuma anda perlu berikan info flight anda sewaktu pergi dan balik. Nanti sampai di Airport Guangzhou, China. Staff kami akan pick-up anda di Airport nanti untuk bawakan ke Hotel dan bertemu dengan kami dan peserta-peserta yang lain juga.

 

SOALAN 6: BOLEH TAK SAYA PERGI TRIP BORONG SEKEJAP JE ATAU LEBIH LAMA LAGI?

JAWAPAN: Ya boleh Tuan/Puan. Kami akan kurangkan harga pakej kami jika anda nak habiskan Trip Borong lebih awal. Kalau nak tambah hari lagi, kos tambahan tu peserta terus bayar sahaja di China nanti. Contohnya, hotel, makan dan transport hari yang tambahan tu.. peserta tambah sendiri disana sahaja.

 

SOALAN 7: BILIK HOTEL NANTI DUDUK BERAPA ORANG & JENIS BILIK HOTEL APA?

JAWAPAN: Bilik peserta akan diberikan 1 bilik 2 orang peserta. Jika pergi suami isteri, mereka akan duduk sebilik. Bilik laki & laki dan perempuan & perempuan. Semuanya bilik yang standart room sahaja. 2 katil single. J

 

SOALAN 8: APA NAMA HOTEL KITA NANTI DAN BERAPA BINTANG HOTEL TU?

JAWAPAN: Nama Hotel East Asia Hotel Atau JinJiang Inn. Hotel 3 bintang.

 

SOALAN 9: SAYA NAK PERGI SENDIRI, TAPI SAYA NAK SEWA TOUR GUIDE BOLEH?

JAWAPAN: Ya boleh Tuan/Puan. Kami ada sediakan servis tersebut. Sampai di Airport China nanti, staff saya akan pick-up Tuan/Puan disana dan bawa ke Hotel dan Plaza-Plaza Borong yang anda mahukan. Harga sehari Tour Guide yang kami kenakan ialah RM350.00 sehari.

====================================================================

 

SOALAN BERKENAAN SHIPPING /

PENGHANTARAN CHINA - MALAYSIA

 

SOALAN 1: BERAPA YA HARGA POS BARANG CHINA KE MALAYSIA?

JAWAPAN: Harga pos barang (shipping kontena kapal laut) ini kami kira mengikut saiz produk dan bukan berat produk. So kalau ikut dari saiz produk ini lebih murah dan efektif sikit.

Harga yang dikenakan RM450.00 untuk 1 CBM (1 Meter Panjang X 1 Meter Lebar X 1 Meter Tinggi) Semenanjung Malaysia. Sabah dan Sarawak RM550.00 untuk 1 CBM.

Kos ini termasuk semua caj, takde lagi caj yang terselindung (termasuk caj-caj kastam, caj kontena, GST, caj pemandu lori). Dari China sampai terus ke alamat rumah atau kedai anda J.

Masa untuk barang sampai ke alamat anda ialah 20 hari – 35 hari.

 

SOALAN 2: BARANG LEPAS TAK NANTI DENGAN KASTAM??  ATAU ADA HILANG KENA CURI TAK?

JAWAPAN: Setakat ini alhamdulilah. Barang yang di borong oleh peserta kami takde yang sangkut atau hilang lagi. Kalau ikut step yang Sifu ajar, insyallah lepas je :D.

 

==================================================================

SOALAN: ORDER BORONG

 

SOALAN 1: BOLEH TAK SAYA NAK ORDER DARI TUAN SAHAJA?

JAWAPAN: Ya boleh Tuan/Puan. Kami ada ambil order borong. Cuma kami perlukan sample produk. Dan jumlah belian untuk borong perlulah minima RM2500.00 dan tiada had maksima. Upah servis yang dikankan ialah 10% dari jumlah modal belian.

Maksudnya kalau anda nak beli kasut dengan modal RM2500.00 kami akan ambil caj servis RM250.00, jadi total semua adalah RM2750.00 sahaja. Duit ini boleh dibank in ke akaun syarikat kami 7 hari sebelum tarikh trip kami berlepas.

 

SOALAN 2: KALAU NAK BELI KENA BELI BANYAK KE?

JAWAPAN: Ya Tuan/Puan memnag kena borong disana. Tapi borong dia tak banyak sangat. Contoh kalau kasut, handbag, pakaian, mainan dan barang yang bernilai RM15 keatas perlu di borong minima 12pcs untuk 1 jenis design sahaja.

Untuk barang yang bawah RM10 baru kena borong dalam kuantiti yang banyak, selalunya minima 50pcs atau 100pcs sahaja. Lebih banyak kuantiti yang dibeli, lebih turun harga produk.

 

SOALAN 3: ADA KATALOG BARANG TAK?

JAWAPAN: Buat masa ini kami belum ada catalog barang yang nak di Borong lagi. Masih dalam proses, dalam masa terdekat nanti Tuan/Puan boleh klik di website di www.OrderBorong.com atau Facebook: OrderBorong.

 

SOALAN 4: BERAPA HARGA BARANG NI….?

JAWAPAN: Barang yang Tuan/Puan nak kan tu memang ada di China. Dan harga disana memang MURAH, cuma saya tak dpt nak bagi harga yang spesifik.

 

Harga produk tu bergantung pada kuantiti yang nak dibeli nanti, design dan juga kualiti produk. Yang pasti harga disana lebih MURAH dari harga borong di Malaysia dari anggarkan 30% - 70% penjimatan.

Advance Bisnes Borong (ABB)

Cara Bisnes Dah Berubah , Anda Perlu Tahu Cara Memborong Direct Dengan Supplier / Kilang Dari Negara Sumber Secara Online...